Carbid   Palenhandel.nl verkoopt diverse soorten Carbid.

Melkbuscarbid, grote blokken
6,40 per kg
20,00 per 5 kg
37,50 per 10 kg
70,00 per 20 kg


Carbid voor mollenbestrijding of in carbidlampjes (4-7 mm)
8,00 per kg


Bij meer dan 20 kg prijs in overleg

Melkbussen
55,00 per stuk

Alle hierboven genoemde prijzen zijn inclusief B.T.W.
Bezorgen is mogelijk in overleg
Bestellen per mail (info@palenhandel.nl) of bellen 06-51 72 84 24

Bestellen ?,op afspraak,tel:06-51 72 84 24 of info@palenhandel.nl

Mollenbestrijding
Vanaf  December - Januari beginnen de Mollen actief te worden. De Mannetjes willen eind Februari allemaal een vrouwtje en dan gaan ze allemaal gangen maken onder de grond. Dit doen ze omdat ze hun territorium gaan afzetten voor andere indringers. Het blijft helaas niet bij gangen en holletjes, ze maken verschrikkelijke bulten in het gras of tuin. Mollen hebben een hekel aan vreemde geuren zoals, ammoniak, knoflook maar Carbid werkt het beste en langdurig want in carbid zit acetyleen gas.


Gebruik
Druk 250 gram carbid in het holletje. Is de grond vrij droog dan noet u met een plantenspuit het carbid een beetje besproeien. Doe het modder terug en druk het stevig aan en de vochtigheid in de grond zorgt ervoor dat het brokje langzaam oplost en het acetyleen gas kan ontsnappen. Dit doet u bij alle molshopen, het beste is dat u gelijk begint als u 1 molshoop vind.
Bestellen via: info@palenhandel.nl   Tel: 06-51728424

Knallen
Onze A-kwaliteit Europese calcium carbid, met een vergassing van 309 liter gas per kilogram, is  uitermate geschikt voor een knallende oudej...

Voor een duidelijke uitleg over carbid schieten verwijzen wij u graag naar www.carbidkanon.com.
Hier kunt u uitgebreid over het gebruik lezen en naar hartelust verhalen uitwisselen met andere  carbidliefhebbers

Wat is Carbid
Carbid word in een fabriek gemaakt en is ontdekt in 1892. Carbid heeft de formule (CAC2) en is zeer explosief dan andere gassen. Om te zien hoe Carbid word gemaakt moet je deze pagina van  www.carbidbus.nl opzoeken. Daar staat het juiste verhaal met plaatjes erbij. Carbid word met Cokes en verbrande kalk in een elektrische oven gemaakt. Door de elektriciteit ontstaan er allemaal kleine kamertjes met daarin acetyleen gas en het word carbid. Als je er water opgooit dan smelt de brok en opent het de kamertjes zodat de acetyleen gas kan ontsnappen. Je kan carbid kopen bij veel dealers uit alle provincies en zijn te vinden bij ons op de website. Carbid kan je wel goed bewaren voor het volgende jaar als je het maar luchtdicht en droog bewaard. Leg je het in een emmer en in een vochtige ruimte dan zul je de volgende jaar alleen maar en hoopje kalk overhouden en het gas is weg.


Carbid kan gevaarlijk zijn als je er niet voorzichtig mee omgaat of er niets van weet. Er zijn een aantal punten die je moet onthouden als je voor het eerst gaat carbid schieten.
Gebruik nooit een doorgeroeste buis of melkbus. Bij een doorgeroeste melkbus kan de bodem er uit knallen en bij een doorgeroeste buis kan het open scheuren. Gebruik dik plasticzeil om je carbidbus af te sluiten. Met een sjorband kun je het zeil strak om de bus trekken. Wij halen bij een boer altijd kuilzeil en meestal kun je dit gratis krijgen en het is veiliger dan een ijzeren deksel.
Een ijzeren deksel zoals een melkbus deksel, word altijd met een hamer of moker er op geslagen. Dit is gevaarlijk, en als je daarmee een vonk veroorzaakt, dan kan het goed mis gaan, en de hamer of moker moet van een rubberen dop zijn voorzien, of nog beter nog een grote houten hamer gebruiken.  Gebruik je wel een ijzeren deksel dan moet je altijd achter de melkbus blijven als je hem er op slaat.

Laat jonge kinderen nooit alleen carbid schieten want carbid is absoluut geen speelgoed !.
De meeste jongeren onderschat hoe explosief acetyleen gas is. In 2010 waren een paar jonge knapen in Friesland aan het carbidschieten met een melkbus.
Door hun stoer doenerij zetten ze de bus op de kop.Doormiddel van vuurwerk probeerden ze de bus te ontsteken met tot gevolg, een van de jongens kreeg vol de bus tegen zijn hoofd en belande zwaar gewond in het ziekenhuis.